Europe total logistics
EUROPE TOTAL LOGISTICS

Fiscale Vertegenwoordiging

Europe Total Logistics neemt u graag al het mogelijke werk uit handen als het gaat om import en export. Dit betekent ook de financiƫle afhandeling ervan. Wij zijn gemachtigd om op te treden als Fiscaal Vertegenwoordiger. Dit is vooral van belang voor buitenlandse bedrijven die goederen willen verhandelen in of via Nederland. Een buitenlandse onderneming is vaak niet in het bezit van een Nederlands BTW-nummer. Hierdoor zijn zij niet in staat om de verplichte BTW te verleggen. Door gebruik te maken van een fiscaal vertegenwoordiger is dit niet nodig. Een voorbeeld om een en ander toe te lichten:

Stel dat een Duitse importeur goederen vanuit de VS via Rotterdam wil importeren en tevens wenst dat de goederen daar ingeklaard worden. Normaal gesproken moet de Duitse importeur dan een Nederlandse BTW nummer hebben en ook BTW betalen. Dit kan hij dan later, via een ingewikkelde procedure, weer terugkrijgen. Door Europe Total Logistics op te laten treden als fiscaal vertegenwoordiger wordt dit allemaal veel eenvoudiger. Europe Total Logistics neemt deze ingewikkelde procedure dan ook graag van u over. Wij nemen u graag de complexe taak van aangiften, teruggaafverzoeken, statistiekverplichtingen en BTW registraties uit handen.

Invoerlicenties

Wanneer u goederen van buiten de EU wilt importeren dient u hierover invoerrechten en eventuele andere rechten te betalen. Voor bepaalde producten zijn invoerlicenties beschikbaar. Door middel van deze invoerlicenties kunt u korting krijgen op deze rechten. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van (Agrim) invoercertificaten, ook dan kan Europe Total Logistics u van dienst zijn. Dankzij onze eigen borgstelling bij het PVE (productschap voor Vee, Vlees en Eieren), kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen en de ingewikkelde administratieve lasten bij u wegnemen. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden, wij helpen u hier graag mee.